Skip to content

NMBS: Betalend maken van stationspakings, asociaal en archaïsch beleid

De stationsparking van Haaltert wordt binnenkort, net zoals die van bv. Ede, betalend gemaakt. De NMBS-top blijft volhouden haar parkings betalend te maken, en vooral dan in typische Vlaamse pendelgemeenten als de onze. Het is hen blijkbaar ontgaan dat we de 21ste eeuw zijn ingetreden en we in Coronamodus leven. Evoluties en zaken dus die nieuwe en andere werk en -pendelmethoden in het leven hebben geroepen en die er voor zorgen dat het klassieke, dagdagelijkse, woon-werkverkeer voorbij gestreefd is.

Door het nemen van asociale maatregelen als deze, maar ook door ook het sluiten van loketten, in bv. Lede en Ninove, jaagt men de klant steeds meer weg van de trein. Dat is opmerkelijk.

Kortom: we worden niet alleen geconfronteerd het asociale LEZ, Brusselse Stadstol, e.d. , neen de Vlaming moet op de koop toe ook betalen voor de stationsparking waar hij de trein neemt. De Vlaamse pendelaar wordt dus gewoon aanzien als melkkoe. Het Vlaams Belang verzet zich tegen deze onrechtvaardige asociale maatregelen, en zal dat in de toekomst ook blijven doen!

In de rand hiervan wil ik graag het antwoord op een vraag van mezelf aan ECOLO-Mobiliteitsminister, Gilkinet aanhalen. Uit dat antwoord blijkt dat binnen het Brusselse, door vnl. Groen & Rood bestuurd – Hoofdstedelijk Gewest 1 stationsparking op 35 betalend is. Dt is ronduit hallucinant. Spuwen in de hand van de Vlaamse Belastingbetaler en pendelaar, net naar dat Brussels Hoofdstedelijke Gewest.

PDS augustus 2021