Skip to content

Werken – Lijn 86 – INFRABEL & Communicatie: Een rode draad van onwil en onkunde: Ook in de Vlaamse Ardennen!

In Maarkedal werden op 14 juli spoorwerken aan lijn 86 stil gelegd. Voor deze werken werd een budget van 11,3 miljoen EUR uit het BOOST-plan voor INFRABEL weg gelegd, zo deelde Federaal Mobiliteitsminister G. Gilkinet  (ECOLO) mij mee.

De noodzaak van de verbeteringswerken stelde ik helemaal niet in vraag. Integendeel zelfs: Voor ons, het Vlaams Belang, ligt er nog veel meer werk op de plank als het gaat over optimalisering van lijn 86 en andere Oost-Vlaamse niet-geëlektrificeerde spoorlijnen.

 *Resolutie i.k.v. implementering van treinen op waterstof in de regio.

Wat mij wél tegen de borst stuit is het feit dat INFRABEL alweer Cavalier seul speelt en werken uitvoert zonder overleg met regionale en lokale overheden, noch middenveldsorganisaties of buurtbewoners betrekt bij haar plannen. En erger nog: het lapt door de Gewesten opgelegde richtlijnen met de regelmaat van de klok aan haar laars.

Dit gebrek aan overleg loopt als een rode draad door het beleid van INFRABEL. In de Commissie Mobiliteit van de Federale Kamer, kan de consensus over de partijgrenzen heen niet groter zijn. Of het nu gaat over het uitvoeren van werken zoals deze aan lijn 86, het sluiten van overwegen of het samenwerken met spoorvrachtoperatoren i.k.v. de Modal Shift. De conclusie is steeds dezelfde:

De INFRABEL-top kan en/of wil niet samenwerken met andere overheden en klanten. Iets waar ook meerderheidspartijen het over eens zijn, en laat net dat laatste opmerkelijk zijn!

PDS JULI 2021