Skip to content

Beliris: 68 miljoen euro aan nieuwe sociale huisvesting in de komende vier jaar

Onlangs heeft de federale minister belast met Beliris, Karine Lalieux (PS), een persconferentie gehouden waarin voor 845 miljoen euro aan projecten werd voorgesteld die Beliris zal verwezenlijken de komende 4 jaar.

Beliris is een samenwerking tussen de federale overheid en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) met als doel de invloed en uitstraling van Brussel, als hoofdstad en internationale stad, te ontwikkelen. Hierbij stroomt elk jaar meer dan 125 miljoen euro van het federaal belastinggeld naar Beliris.

Dat het Vlaams Belang een koele minaar is van dit Belgicistisch concept, is zacht uitgedrukt”, In deze context context ondervroeg ik in de bewuste commissie in minister Lalieux, waarbij het tot een kleine aanvaring kwam “Het enige argument ter verdediging van deze onverholen transfers vanuit Vlaanderen naar het BHG, dat steevast bijt in de hand die haar voedt, bestond er, namens Mevr. Lalieux uit, dat het overgrote deel van de werken werd uitgevoerd door Vlaamse ondernemers. “Dat is niet alleen naast de kwestie, want wij hekelen diverse doelen waar deze financiële middelen aan besteed worden, niet wie de werken uitvoert, ik heb bovendien geen cijfers van een PS-minister nodig om te weten dat de Vlaming ondernemender is dan zijn de gemiddelde Francofoon in dit land”,

Naast de oorspronkelijke miljoenentransfers die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest reeds ontvangt van de federale overheid, zal Beliris de komende 4 jaar werken aan 800 éxtra sociale woningen, bovenop de 1.663 reeds bestaande woningen reeds onder haar hoede, en dit uiteraard opnieuw met belastinggeld van de Vlaming! Deze sociale woningen bevinden zich niet enkel in onze hoofdstad maar in het volledig BHG. “Het is al langer geweten dat de Belgicistische systeempartijen, met de PS op kop, nogal creatief omspringen met de geografische definiëring van “Brussel”. Het flagrant misbruik van de middelen om bijvoorbeeld sociale woningen, zwembaden, kinderdagverblijven etc. In het BHG te bouwen, moet dan ook onmiddellijk stoppen!

PDS MEI 2021